Meten is weten.
Door zicht te krijgen op de mobiliteit van je medewerkers en leerlingen/studenten en welke evolutie hierin zit, kan je als school doordachte beslissingen nemen om de mobiliteit en veiligheid rondom de school te verbeteren. Daarnaast biedt het dashboard een kwantitatieve weergave van jullie verplaatsingen op basis waarvan je beslissingen kan nemen over mobiliteitsinspanningen en waarmee je eenvoudig kan terugkoppelen naar stad of gemeente.
In het dashboard geef je al je beschikbare data gelinkt aan mobiliteit in waarna ze automatisch gevisualiseerd worden. Deze visuele voorstelling van je mobiliteitsdata geeft je inzicht in hoe medewerkers en leerlingen/studenten zich verplaatsen naar de school, wie er nog potentieel heeft om te fietsen en of de fietsenstalling en de parking zowel nu als naar de toekomst toe voldoende capaciteit biedt.
Om scholen een overzichtelijk en gebruiksvriendelijk dashboard te bieden, focust het dashboard op de basisgegevens rond mobiliteit die het meest relevant zijn voor scholen nl. leerlingen/studenten en medewerkers.
Vraag je je af waarvoor je het dashboard allemaal kan inzetten en waarom het nuttig zou zijn voor jouw school?
Of ben je als lokaal bestuur op zoek naar hoe je de scholen binnen jouw regio kan aansporen hun mobiliteit in kaart te brengen?
Download hieronder dan de handleiding met toepassingen en tips voor het inzetten en gebruiken van het dashboard!
Naast het dashboard, dat vooral focust op het overzichtelijk samenbrengen van cijfers, kan je hieronder ook het sjabloon i.v.m. mobiliteitsinspanningen downloaden. Via dit sjabloon krijg je een overzicht van alle mobiliteitsinspanningen die je al deed of plant te doen in de toekomst. Zo krijgen de cijfers uit het dashboard ook een kwalitatieve betekenis en kan je evoluties in je mobiliteitsgegevens beter begrijpen. De gegeven voorbeelden bieden mogelijks ook inspiratie voor een volgende actie of maatregel voor jouw school!